Ting på stell igjen..

Ja nå har jeg virkelig kommet meg igang igjen! Er kjempe fornøyd! Har fikset ukeplanen min så nå er den 100%, har fått fiksa opp med alt det host-familie greiene, og har fått meldt meg på alle turene jeg skal meldes på idag! Nå mangler jeg bare og signere og ta portrett bilde til øvelseskjøring her i England, og levere et parr ark til. Idag har jeg kjøpt enda litt mer treningsklær og angrer ikke på noe jeg har kjøpt idag(som jeg pleier).

Jeg har vært i York City og kjøpt en bok som heter "milk and honey" har hørt den er kjempe bra og så langt er den veldig bra, er overrasket faktisk og har kommet ganske langt allerede😍

Ikveld har jeg meldt meg på treningssenteret, jeg har dusjet og tatt på ansiktsmarke, lest en del og har egt bare forberedt meg mentalt for morgendagen siden tirsdager er den lengste og værste dagen, slutter halv seks, som er halv sju i Norge.....slitsomt..

Men ja sier godnatt, så skal jeg lese til jeg sovner👌❤
Hektisk uke

I det siste har det vært veldig hektisk her, føler ikke jeg kan slappe og stresser rundt hele tiden. Fått masse kviser, og fysøren pengene flyr!!!

Jeg har kjøpt MASSE treningsklær, er dritfornøyd! Men har også hatt litt problemer med host-familien i det siste og vurderer stekt og bytte, og det er veldig dumt men sånn er det, og er også mye annet som flyr i tankene mine. Denne lørdagen hadde jeg norsk undervisning og med min flaks var pcen min ødelagt da jeg brukte den så den var ikke til så god nytte, så må prøve og få sendt pcen min hjem og tilbake så fort som mulig. TRENGER PCEN MIN, er helt krise!!

Og ja jeg har fått engelske venner, de går på danselinja så må prøve og få tatt litt bilder og sånt til uken, de er så snille og kjærlige, har blitt veldig glad i dem allerede❤

Er godt jeg har venner som stiller opp, som får meg med på ting så jeg faktisk kan slappe av! Nå skal jeg sove fordi det er mandag i morgen, klar for ny uke, fordi ny uke = nye muligheter, og jeg trenger litt flaks nå fordi føler ikke ting kan bli så mye verre egentlig!😅

Det er bare å stille meg spørsmål så skriver jeg svar på bloggen senere👌godnatt
Horoskop

Mange spør meg om hva jeg gjør mest på telefonen her nede, det er for det meste og ta bilder og skrive notater, men har også begynt og lese horoskopet mitt hver eneste dag, helt siden jeg kom ned hit!!!(er selvfølgelig på sosiale medier også)

Nei det er ikke fordi jeg er overtroisk, det er fordi det alltid er fakta som står der og den er alltid sann, hvertfall for meg. Horoskopet mitt får meg til å se lysere på dagene, og dagene blir rett og slett lettere for meg❤

Har begynt med masse dansetimer som er sykt vanskelig men det er jo bare og prøve sitt beste trinn for trinn, også lærer du deg det fint etterhvert! Alle danserne tilbyr og hjelpe deg hvis du ikke får det til, og det er ganske trygt for meg. Aldri gå tilbake til de gamle uvanene dine, lag deg nye rutiner, bli ferdig med skole før du går ut, og ikke få deg kjæreste før du drar ned hit, fordi det går ikke, og det ender bare opp med at du blir såra. Men ja jeg leser horoskopet mitt, og denne månten ser den sånn her ut✔
Litta innlegg bare

Denne uken har egentlig vært helt grei, har begynt og komme meg inn i rutiner(endelig) og begynt å få lekser(😰). Jeg vet ikke helt hva jeg driver med enda når det gjelder matte men satser på at kontoret får fiksa opp i det til neste uke! Ukeplanen min er 90% ferdig, søkt på å få øvelseskjøre i UK som tar 3 uker før jeg får svar(sykt lenge)....

De siste dagene har jeg vært veldig sliten og veldig redd. Fordi det var terror i London, som ikke er langt unna York i det heletatt. Det var masse politi og vakter på skolen som jeg føler er bare betryggende men også skummelt fordi da vet jeg at det er en sjanse for terror på skolen, og den tanken gjør meg syk.

Var med venner idag, og venner er bra for sjela, de får meg til å tenke på andre ting enn kjærlighetslivet og terror👏😂 er godt og ha de der og være der for de tilbake om de trenger meg❤ men nå skal jeg ta meg en dusj og ta på leppemaske, så bloggesss
Spørsmåls runde!!!

Har du hjemmelengsel?

Nei jeg har ikke spesielt mye hjemmelengsel, jeg savner alle hjemme selvfølgelig, men føler ingen trang til å dra hjem, hvertfall ikke enda. Men får selvfølgelig lyst til å dra hjem i feriene for å tilbringe tid sammen med familien og vennene mine❤

Hvor mye penger får du?

Jeg får normalt meg lommepenger, ca 500kr i uken +-. Er mange som får mye mer enn jeg får, men føler det jeg får er helt greit, klarer meg med det jeg får.

Tar du lappen i England?

Jeg har planer om å ta lappen her nede ja, fordi det er kjempe billig i forhold til Norge. Men kommer til å bli skummelt fordi de kjører på feil side av veien, giringa er på feil side, og er faktisk ikke så kjent her.

Bor du langt unna vennene dine?

Nei jeg er heldig og bor veldig nærme mange. Men noen har vært uheldige og bor veldig langt unna også, så det må være litt kjipt for dem fordi det er ikke alt de kan være med på pga buss osv går ikke så sent.

Hvordan er vertsfamilien din?

Min vertsfamilie er jeg veldig fornøyd med. Jeg bor med en dame på 23 år som sagt. Vi har veldig god kontakt og hun er utrolig søt og snill.

Får du lov å få besøk eller dra på besøk til andre?

Ja selvfølgelig! Men må respektere innetiden min som er 22.30 i ukedager, og 00.00 i helgene fordi jeg er under 18. Når jeg fyller 18 får jeg sikkert lov til å være ute lenger, men må respektere hun jeg bor hos også siden hun lar meg bo hos hun i så mange mnd.

Bor du langt unna skolen?

Jeg bor et lite stykke unna ja. Tar meg ca 30-40 min å gå til skolen så noen ganger har jeg kommet noen min for sent, så må skjerpe meg!! Vurderer og kjøpe meg busskort.

Har du fått mange venner?

Ja det har jeg! Jeg har hatt veldig lett for å få meg venner fordi jeg er en veldig åpen person og bli kjent med, også har det jo mye og si at jeg bor veldig nærme mange andre som går til og fra skolen samme vei som jeg går.

Hvordan er det på skolen?

Skolen er utrolig bra! Den er kjempe stor og kantinematen og utvalget på alt er kjempe bra! Jeg er kjempe fornøyd med skolen. Det eneste som jeg er litt skuffa over for til nå er alt styret med ukeplan men alt det ordna seg med en gang jeg gikk til kontoret og fiksa det. Det er veldig enkelt og rote seg bort på skolen, men det er vakter i hver etasje så hvis du spør dem hvor du skal gå så viser de deg hvilken vei du skal gå.

Hva er det som er mest uvant med utveksling?

Det som er mest uvant.. vanskelig spørsmål.. det som er mest uvant er vell all den skiftinga mellom norsk og engelsk. Plutselig snakker jeg Norsk til en engelsk student og de forstår ingenting, og noen ganger snakker jeg engelsk til de Norske(men det gjør jo ikke noe). Noen ganger snakker jeg også halve setninger som starter med engelsk og slutter med norsk uten at jeg engang tenker over det, det er litt flaut til tider, men det ordner seg alltid, det er jo bare morsomt! Men føler engelsken går ganske bra og jeg lærer jo for hver dag, og hvordan jeg snakker engelsk på bare en uke har virkelig forbedret seg masse, er egentlig litt imponert over meg selv hvis det er lov å si.😂
Kort oppsummert fra uka

På onsdag var jeg på en trampolinepark noe som var utrolig morsomt selvom jeg skada meg en del.. klarte og skalle i trampolinekanten så har en kul i hue.. og igår på torsdag hadde jeg min første dansetime, som var ballet, det var utrolig slitsomt og vanskelig og de som danser her de satser virkelig på dans, så de er virkelig sykt flinke så kravene her er myyye høyere enn jeg hadde i Norge.

Idag hadde jeg heldigvis fri, er kjempe støl og kjempe sliten så en dag fri var virkelig deilig nå. Tenker og bli litt sunnere og flinkere med pengebruken fordi det har jeg ikke vært til nå, er egt veldig få som har vært flinke med det, men jaja sånn er det!

Her er det noen bilder fra onsdag, var utrolig morro!
Første skoledag!

Første skoledag var ikke akkurat slik som jeg håpte. Det var helt surrete hele opplegget og ante ikke hvor jeg skulle møte opp. Jeg endte opp riktig men fortsatt dårlig at vi ikke fikk en korrekt beskjed. Jeg ble fortalt at det var ballett klokken 9 første time, men det var det jo ikke.

Jeg måtte gå å fikse min egen ukeplan fordi de hadde ikke fiksa verken fremmedspråk eller spansk til meg, og de hadde heller ikke skrevet opp noen av fellesfag mine, som er noe jeg må ha for å komme inn i 3. Men jeg fiksa min egen ukeplan så nå er alt i orden igjen, var bare litt mye unødvendig styr. Hadde også 3 timer med pause noe jeg synes var veldig spesielt fordi jeg og noen andre bare satt i kantina i 3 timer, ble veldig kjedelig etterhvert.

Etter skolen var ferdig 17.30 dro jeg og 3 venner hjem til meg og spiste pannekaker, det var en bra avslutning på dagen, var utrolig koselig.

Idag etter skolen skal jeg på en trampolinepark!!! noe jeg er veldig spent på, kommer til å bli sykt morro tror jeg!

Snakks
Friii

Idag har vært en veldig rolig dag, alle de andre som utveksler har nemlig hatt sin første skoledag idag, men ikke jeg.. Jeg har sovet så lenge jeg ville og når jeg sto opp dusja jeg og dro til byen etter det. En venn av meg som lånte paraplyen min igår kveld leverte den til morgen idag da jeg lå og sov med en søt frokost som lå utenfor utgangsdøra mi da jeg sto opp, så utrolig hyggelig, det gjorde dagen min 10 ganger bedre😍 tenk at noe så lite kan gjøre en dag så bra??

Uansett, i byen idag kjøpte jeg litt sminke som jeg trengte, og noen klær på primark og h&m, det er så utrolig billig! Prøver og være fornuftig med pengebruken men det er ikke alltid like lett.

Akkurat nå er jeg med en venninne og vi fikser istand så alt er klart til i morgen, som er vår 1 skoledag, noe jeg gleder meg mye til! Endelig får jeg sjansen til å få engelske venner!!! Det er dødskult!

Det er en så utrolig stor by i forhold til det jeg er vant til, men jeg lærer meg fort å kjenne nå etter en uke, har selvfølgelig rota meg bort noen ganger, derfor er Google maps perfekt å ha hvis du roter deg bort, så denne appen skal ikke slettes.

Igår var også en veldig rolig dag som det ikke skjedde så mye, derfor blogge jeg ikke igår. Min første helg her i York har vært veldig hyggelig, har vært på restaurant med noen venner, vært i byen, og tatt mange fine bilder og blitt bedre kjent❤

Men nå er jeg veldig sliten så tenker og legge meg snart, blogger imorgen kveld om min 1 skoledag og hvordan det var for meg👍
Første helgen i York!!

Igår, på fredag var det siste dagen på skolen før selve "læringa" begynner. Vi hadde de samme gruppene som vi har hatt hele uken og var i litt forskjellige rom der vi lærte litt forskjellige ting.. Etter skolen var ferdig ble vi igjen på skolen og snakka, noen dro til byen for å fikse forskjellige ting, noen dro hjem og noen var sammen. Jeg og Isak dro og kjøpte is etter skolen også dro jeg hjem etter det. Når jeg kom hjem tok jeg nok en powernap, også våkna jeg til at Jenni hadde laget taco, som var nydelig! Tacoen her smakte fantastisk!!

Idag har jeg faktisk ingen planer eller noen ting utenom å dusje, så får se hva som skjer, kanskje jeg drar til byen og spiser der ellernoe, er ganske billig og spise her nede, så det gjør ingenting!👌

Ha en fin dag videre!💁
Torsdag 7 sept

Okei idag starta dagen med et smell(jeg forsov meg ikke idag) sto opp klokken halv ni, kledde på meg, lagde meg nok en usunn frokost(pannekaker m sirup), sminka meg og gikk, men idag var annerledes fordi jeg skulle ta buss for første gang, alle bussene er så rare her, og jeg er alltid usikker på hvor alle bussene går så var livredd for å komme på feil sted. Men bussturen gikk veldig bra og jeg kom frem til riktig sted til riktig tid så det er jeg veldig glad for!

Vi møtte opp på York Minster som er den største kirka, eller "katedralen" i York city. Den var seriøst gigantisk!!! Etter alle hadde møtt opp her ble vi delt inn i grupper og i de gruppene ble vi vist rundt i byen og fikk svart på en del spørsmål. Etter dette møttes vi alle igjen på Minster og gikk sammen til en "restaurant" sted som var et utrolig sofistikert sted, der fikk vi veldig mye god mat og dessert med en gang etter maten, noe jeg synes var veldig spesielt.

Etter vi hadde spist ble vi fri til å gå hvor vi ville og da bestemte jeg og jentene oss for å finne tilbake til de shoppingstedene vi gikk forbi når vi hadde en "tour" i byen. Vi fant Primark, TopShop, Urban Outfitters, og mange fler fine butikker. Etter hvert når vi ble ferdige og fikk handla litt forskjellige ting dro vi og kjøpte noe og spise på Costa Coffe, også dro vi alle hjem etter det, de andre tok bussen hjem, mens Jenni var så snill og henta meg etter jobben, noe jeg tror var veldig lurt fordi jeg tror aldri jeg kunne funnet veien tilbake igjen alene... var veldig mange mennesker og stress i byen, var kanskje 10 ganger verre enn rushtiden i Oslo sentrum.

Etter jeg hadde kommet meg hjem fra en så slitsom dag tok jeg meg en powernap og møtte venner etter det på et pizza sted og spiste.

Nå er jeg hjemme og stelt istand alt til imorgen så er klar for siste "skoledag" før helg!! Er kjempe spent på hvordan den første helgen kommer til å bli her nede!!❤

Btw idag har jeg handla en del kan man si, men dette var ting jeg faktisk trengte så det var verdt det. Jeg kjøpte meg neglesaks, sko, ballerinasokker, duftpinner, en middels stor sekk, en Nike topp, en kjempe fin bukse fra Urban Outfitters, tannkrem, paraply og litt mat. Så er fornøyd med pengebruken, full kontroll som vanlig(not).. jeg klarte heldigvis og holde meg unna alle vestene og skoene som jeg egentlig hadde planer om å kjøpe:p så er veldig stolt av meg selv!

Nå legger jeg meg, skal opp tidlig imorgen og tror det kommer til å bli en lang dag så er viktig og være uthvilt!👌
LAANGE DAGER

Hei og velkommen igjen!!

Idag har vært en veeeldig lang og utfordrende dag.. vi møtte opp på skolen 09.30 og jeg måtte gå til skolen alene siden min host-mom jobber fra halv åtte, så hun hadde dratt før jeg sto opp.. jeg spiste pannekaker med sirup til frokost og dro fort siden jeg selvfølgelig klarte og forsove meg(igjen, sjokk).......

men uansett dagen var veeldig lang og vi fikk mye informasjon på en dag, husker kanskje halvparten av det vi fikk vite så er fortsatt veldig usikker..

York Collage er GIGANTISK! Det går 4000 elever her og jeg vet ikke engang hvor sonen til dans er fordi vi ikke hadde tid til å se alt, rakk kanskje se 3 soner, og de sonene var ikke små for å si det sånn!

Skolen var ferdig 17.20 idag fordi vi hadde pauser etter hver time som varte i sånn 45 min mens spisinga varer 1 time!! Det er helt sykt!

Blitt kjent med mange, men sliter litt med navn enda, blir kjent med nye hver dag som jeg synes er kjempe morsomt!

Det eneste vi egt gjorde på skolen idag var å få informasjon, og bli bedre kjent med de andre som utveksler, noe som er veldig bra synes jeg!

Selve undervisningen starter ikke for engelskmennene før 11 september, så nå er vi egt alene på skolen med noen få engelske elever, så det er ganske greit.

Da jeg gikk hjem til skolen klarte jeg og rote meg bort, så måtte ringe til Jenni(hostmother) for å spørre om hun viste hvor jeg var, men jeg var tydeligvis bare en gate unna så det er ikke så ille, så hun kom å plukka meg opp innen 5 min så hadde vært fortere å bare gå hjem enn å kjøre😅 så på veien da jeg rota meg bort fant jeg en annen kompis som også hadde rota seg bort og alt han sa når jeg så han var "I'm like soo lost" jeg lo meg ihjel😅 ente opp med at jenni var så snill og kjørte han hjem!

Etter jeg hadde kommet meg hjem til der jeg bor, spiste vi en god middag også tok jeg meg akkurat en dusj som var veldig deilig!

Jeg har pakket ut koffertene, og føler meg som hjemme allerede, Jenni føles ut som en søster som vil meg bare godt, og vi har kjempe god kjemi, og vi koser oss masse❤

Engelsken min blir bedre og bedre hver dag, og jeg lærer masse nytt hver dag noe som er veldig rart fordi jeg lærer uten og lære det(hvis du skjønner?) og btw maten her nede er ikke som du tror, jeg får mye god og variert mat og den ser ikke rar ut heller! Kjempe nydelig! Alt er kjempe billig her at jeg ble helt satt ut ista når jeg var i butikken, og i kantina!! Var drømmen virkelig.

Men nå skal jeg ned og spise melkesjokolade med Jenni og legge meg etter det, og klar for ny dag imorgen da jeg skal ned til byen og få en "tour" ting med alle vennene jeg har fått, gleder meg mye til det!

Godnatt..
KOMMET FREM🇬

Endelig er jeg fremme og klar til å sove.. nå er klokken 22.33 som betyr klokken er 23.33 i Norge. Idag har vært en veldig skummel og spennende dag fordi jeg møtte vertsmoren for første gang og det var utrolig koselig, hun er bare 23 ÅR!!!!! Jeg gikk rett bort til hun fordi hun holdt opp en lapp med mitt navn, og vi ga hverandre en stoor klem<3 Hun er utrolig åpen og hyggelig, og er ikke vanskelig å snakke med hun i det heletatt!

Har fått snakket masse engelsk idag, noe som er målet med å være her selvfølgelig så har hatt en kjempefin 1 dag her i York. Har fått mange nye venner idag pga flyturen og bussturen som tok mange timer, og det har gått ganske greit med vennene jeg har fått også. På flyet når vi letta gikk det ganske greit men når vi skulle lande etter 2 timer var jenta jeg satt med så uheldig at hun kastet opp og da måtte jeg hjelpe henne selvfølgelig! På bussturen til York ble jeg kjempe buss syk og kvalm, men heldigvis stoppa bussen siden vi skulle spise lunsj, flaks!!!

Fått nøkler til huset, og timeplan for de neste dagene, så nå er det bare å sette igang.. Skolestart til oss fra Norge er ikke før 11 september som er enda fler dager og vente..... men vi norske skal til York Collage og se oss rundt, bli kjent meg hverandre og fordelt i grupper pga forskjellige linjer, og det gleder jeg meg masse til!

Har kommer noen bilder fra dagen! Men legger meg nå fordi jeg er kjempe trøtt og utslitt etter en altfor lang dag❤
Møte i Oslo, snart klar til å reise!!

Hei, idag har vært en veldig hektisk dag da jeg skulle møte venninna mi nede i byen klokken 8 for å si hadet til andre venner før jeg tok toget til Olso, men det kan man si ikke ble noe av siden jeg klarte og forsove meg til 8 da jeg skulle vært der. Jeg kledde på meg og sminka meg så fort jeg kunne så var i byen halv ni så rakk hvertfall og si hade til noen. Typisk at jeg forsover meg på en så viktig dag.....

Denne dagen har gått veldig fort, alt har gått i et kjør og ikke før idag har jeg virkelig innsett at jeg skal dra IMORGEN! At jeg ikke har innsett dette før nå synes jeg er veldig rart.. Men ihvertfall idag har jeg fått veldig mye praktisk informasjon, jeg har hatt muligheten til å snakke med de som utveksla i York fra i fjor, og det synes jeg var veldig betryggende og fint å høre! En annen sitt perspektiv er alltid fint å høre.

Idag stresser jeg utrolig mye fordi jeg har nemlig klart å glemme å pakke kofferter og det er ikke typisk meg, har hatt altfor mye å tenke på, men er ikke noen annen unnskyldning enn at jeg er en kjempe SURREKOPP...!

De siste dagene har jeg måtte jeg ta noen avgjørelser som var veldig vanskelige, de som vet de vet. Og hodet mitt har rett og slett bare tenkt på disse tingene som har tappa meg for veldig mye energi.

Men imorgen drar jeg allerede, så må forberede meg mentalt og begynne og pakke alt jeg trenger og ta med meg, dette har jeg gruet meg lenge til, men på tide og starte nå siden det er siste dagen før jeg drar😋

Blogges:)
JEG REISER TIL YORK!!!

Hei og velkommen til min utvekslingsblogg!

Her skal jeg skrive litt om min opplevelse av utveksling, og hvordan jeg har det når jeg reiser til York.

Jeg drar til England på tirsdag, 5 september som er nå til tirsdag. Da skal jeg møte på Gardemoen klokken 8 på morgenen selvom flyet til Manchester ikke flyr før 11/12, så må være på flyplassen i 4 timer før jeg drar og det gleder jeg meg ikke så mye til.

I morgen, mandag 4 skal jeg ha lunsj med de andre norske utvekslerne i Oslo klokken 11 som også skal dra til York, og det ser jeg veldig frem til. Er godt å bli kjent med noen av de andre norske før jeg drar, kanskje det blir litt tryggere når jeg drar ned dit siden jeg ikke kjenner noen bortsett fra 1.

Jeg kommer til å skrive på bloggen ca 1 gang i uken da jeg har flyttet ned, og slått meg til ro. Også skal jeg fortelle litt om hvordan jeg har det, og svare på spørsmål som dere lurer på.

Gleder meg til å blogge til dere✌
Les mer i arkivet » September 2017


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits